Wizardsi bez većih problema u Detroitu, Kingsi upisali novi poraz

NBA liga

Wizardsi bez većih problema u Detroitu, Kingsi upisali novi poraz

E. Ganibegović

Košarkaški Washington Wizardsa upisali su pobjedu na gostojućem parketu protiv Detroit Pistonsa rezultatom 122:112.

Prvi dio susreta završen je neriješeno, a pitanje pobjednika je bilo poznato nakon treće dionice, u kojoj su Wizardsi postigli čak 45 poena, te stigli do prednosti od +17. Pokušavao je Detroit u posljednjoj dionici da se vrati u susret, međutim gosti su odradili rutinski posao i na kraju zasluženo slavili.

Za Wizardse je najbolji pojedinac bio Bradley Beal sa 26 poena, dok je John Wall imao 16 poena i 11 asistencija. U poraženom Detroitu je Tobias Harris bio najefikasniji sa 17 poena.

Memphis je tek u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor Sacramento Kingsa i na kraju doći do pobjede sa 106:88.

Medvjede je do slavlja predvodio Dillon Brooks, koji je ubacio 22 poena, dok je za Kingse De'Aaron Fox brojao do 16, a Bogdan Bogdanović je zabio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi