ABA liga žestoko kaznila Budućnost

Zbog propusta u finalu

ABA liga žestoko kaznila Budućnost

A. Čaušević

Disciplinska komisija ABA lige nije štedila Budućnost Voli zbog propusta u organizijaciji treće i četvrte utakmice finalne serije protiv Crvene zvezde. 

Budućnost Voli je kažnjena sa 28 hiljada eura. Klub će morati platiti 24 hiljade eura, a predsjednik Dragan Bokan četiri hiljade eura.

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić Bekić je kaznio Podgoričane zbog zbog vrijeđanja gostujućih igrača, trenera, tim menadžera i predsjednika kluba sanksionisana sa ukupno 24 hiljade eura, dok je Bokan navodno prijetio službenim licima.

"Komesar za suđenje i sekretar Sudijske komisije naveli su u tužbi da su 22. maja godine došli na utakmicu, te da su u VIP prostor stigli sat vremena pre početka i da im je potom prišao predsednik Budućnosti Dragan Bokan koji im se tom prilikom, uz rukovanje obratio rečima: J..em vas i Sudijsku komisiju i onakvo suđenje u prve dve utakmice, ali o tome ćemo naknadno...", navodi se u obrazloženju kazni disciplinskog sudije ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Budućnost bi se mogla žaliti na ovu odluku jer Crnogorci smatraju da se skoro sve isto dešavalo u prve dvije utakmice u Beogradu, a tada je Zvezda kažnjena sa 16 hiljada eura.

Inače, peta utakmica finalne serije koja će i odlučiti pobjednika igra se u petak u Beogradu.

Top Komentari

stranputica
A prekid utakmice Zvijezda - Igokea uz opomenu sudija da će prekinuti utakmicu? To je sve bilo OK? Kako ljudi ukradoše ligu i sada je njihov poligon za igranje EL. Kad/Ako dobiju status u EL više je neće ni igrati. Kamo sreće. Pozdrav!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi