Budućnost bolja od Ulma

Nikola Ivanović opet čovjek odluke

Budućnost bolja od Ulma

Podgorička Budućnost VOLI došla je do nove pobjede u Eurocupu savladavši večeras Ulm sa 73:68.

Nije ništa nakon prve četvrtine slutilo da će ovo biti jedna teška, tvrda i neizvjesna utakmica.

Budućnost je dominirala u oba smjera i nakon prvih 10 minuta povela 12 koševa razlike. Nijemci nisu imali odgovor na agresiju domaćih košarkaša pa su na momente djelovali pogubljeno. No vrlo brzo stvari su se promijenile i okrenule u korist Ulma koji je u drugoj četvrtini zaigrao kao potpuno nova momčad, te su se uloge skoro promijenile. Njemački tim nametnuo je svoju igru te se na poluvrijeme otišlo na samo +3 za Podgoričane.

Nastavilo se u drugom poluvremenu s nešto čvršćom košarkom a Budućnost je u zadnji period ušla s +7. Prijetili su Nijemci, približavali se, nisu dali domaćinima da utakmicu odvedu u mirne vode sve do posljednjih 30 sekundi i trojke Nikole Ivanovića za 73:66. Reprezentativac Crne Gore opet je bio najbolji pojedinac svog tima s 21 poenom dok je Suad Šehović dodao 13. Kod gostiju Osetkowski je zabio 18 koševa a Gunther je postigao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi