Niz Budućnosti zaustavljen u Malagi
Foto: Eurocup

Prvi poraz Podgoričana u sezoni stigao u 3. kolu Eurocupa

Niz Budućnosti zaustavljen u Malagi

Budućnost VOLI poražena je večeras u sjajnoj utakmici u Malagi od Unicaje u okviru 3. kola Eurocupa rezultatom 91:87. 

Podgorički tim od početka sezone igra u sjajnoj formi a pokazali su to i večeras kada su umalo savladali jednog od favorita Eurocupa i to na njegovom terenu. 

U prvom poluvremenu sve je savršeno funkcioniralo u igri crnogorskog tima. Već u prvoj četvrtini tim iz Malage uvjerio se u snagu gostiju koji ima nisu dali prostora da razviju svoju napadačku igru s puno tranzicije i šuteva za 3 poena. Obrana je sjajno funkcionirala i nakon prvih 10 minuta Budućnost je imala već 7 razlike a na poluvrijeme se otišlo sa sjajnih 47:39 za tim iz vrha ABA lige.

Ipak, Unicaja u drugom dijelu podiže agresivnost i tempo utakmice i konačno dolazi do igre koja je trade mark ovog tima već dugi niz godina, a to su, kako smo rekli, tranzicija i šut. Sjajni Francis Alonso je prelomio susret s 21 poenom u samo 20 minuta na parketu a odlično su mu asistirali Boutilliere sa 17 i Waczynski s 15 koševa koji su ujedno bili i glavni kreatori preokreta. Nikola Ivanović za Budućnost je zabio 21 koš a Cobbs je dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi