Budućnost dobija pojačanje iz NBA lige?
Brandon Paul je završio univerzitet Illionosi, a pored Spursa u NBA ligi igrao je u Evropi za Efes, Joventut i Nizhny (Foto: EPA)

Stiže Brandon Paul?

Budućnost dobija pojačanje iz NBA lige?

M. Šljivak

Podgorička Budućnost mogla bi u ostatku sezone dobiti veliko pojačanje.

Američki košarkaš Brandon Paul ozbiljno razmatra ponudu podgoričkog tima i u narednim danima će se znati hoće li je i prihvatiti.

Radi se o 27-godišnjem šuteru koji iza sebe ima zavidnu karijeru u Evropi, a prošlu sezonu je proveo u NBA ligi, gdje je u 64 utakmice odigrao za San Antonio Spurse.

Međutim, novi ugovor mu nije ponuđen pa je Paul postao slobodan igrač i može birati tim u kojem će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ponuda Budućnosti je jako ozbiljna, a Amerikanac pored ABA prvaka ima i nekoliko ponuda iz Kine, te će u narednim danima donijeti konačnu odluku.

Paul je protekle sezone u najjačoj ligi svijeta prosječnu ubacivao 2,3 poena po meču, a igrao je devet minuta po utakmici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi