Kamenjaš se raspucao  i ušao u sjajnu formu
FOTO: ABA liga

Bh. reprezentativac brusio formu za finiš sezone

Kamenjaš se raspucao i ušao u sjajnu formu

H. Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kamenjaš ušao je u sjajan ritam u finišu sezone i pokazuje da ga podogrička Budućnost nije bez razloga angažovala.

Kamenjaš je u posljednja dva duel ABA lige postigao ukupno 30 poena i imao 13 skokova.

U 25. kolu regularnog dijela ABA lige, Budućnost je sinoć kao gost savladala Megu rezultatom 85:76, a Kamenjaš je bio među najzapaženijim na parketu.

Popularni Kameni je duel završio sa 14 poena i sedam skokova za 20 minuta provedenih na parketu.

Prije sinoćnje utakmice naš centar je bio najbolji igrač Budućnosti u crnogorskom derbiju početkom sedmice kada je Budućnost razmonitrala Mornar sa 99:78.

U pomenutom duelu protiv Mornara Kamenjaš je bio prvo ime pobjedničkog tima sa 16 poena i šest skokova za samo 16 minuta igre na parketu.

Oglasi

Kamenjaš je očigledno spremao i brusio formu za play off ABA lige, ali i Euorucpa.

U play offu ABA lige Budućnost će kako stvari stoje igrati protiv Zadra ili Mege , a to će biti poznato nakon utakmica posljednjeg 26. kola regularnog dijela prvenstva.

Što se tiče Eurocupa tim iz Podgorice tu očekuje teži ispit.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U osmini finala Budućnost će odmjeriti snage sa njemačkim Ulmom kojem gostuju već u srijedu 12. aprila.

Sigurno da sve u ekipi raduju sjajne igre Kamenjaša u posljednje vrijeme, a upravo široka rotacija mogla bi biti ključna za crnogorski tim u završnici sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi