Atić odličan u crnogorskom derbiju, solidni nastupi Gordića i Lazića
FOTO: ABA liga

ABA liga

Atić odličan u crnogorskom derbiju, solidni nastupi Gordića i Lazića

H. Zilić

U šestom kolu ABA lige odigran je crnogorski derbi.

Budućnost je dočekala Mornar i slavila sa 85:69 u veoma zanimljivom duelu gdje su gosti držali prvo poluvrijeme, ali presudila je treća četvrtina koju je Budućnost dobila sa 26:18.

U timu iz Podgorice odličan je bio naš Edin Atić koji je ubacio 12 poena, dodao tri skoka i dvije asistencije, bolji od njega bio je samo Jagodić-Kuridža sa 17 poena i šest skokova.

U redovima Mornara prvo ime je bio Davis sa 12 poena i četiri skoka, bh. košarkaš Nemanja Gordić je meč završio sa šest poena i dvije asistencije, dok je Aleksandar Lazić ubacio šest poena uz sedam uspješnih skokova.

Top Komentari

gogs
Kakav ba Atic, Musa 22 dao ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi