Budućnost na otvaranju TOP 16 faze Eurocupa demolirala Bourg

Sjajna večer Podoričana

Budućnost na otvaranju TOP 16 faze Eurocupa demolirala Bourg

Košarkaši Budućnosti na najbolji način otvorili su TOP 16 fazu Eurocupa.

Oni su večeras u svojoj Morači razbili francuskog predstavnika Bourg s visokih 108:80. 

Večeras je domaćim košarkašima išlo sve od ruke i fanstastičnom su napadačkom košarkom večeras zaledili svoje protivnike na ogromnih -28. Pobjeda košarkaša trenera Mijovića nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku a prednost Budućnosti rasla je stalno kako se utakmica približavala kraju. Već na poluvremenu bilo je 55:41 za domaći tim koji je do kraja prednost tačno udvostručio.

Pet košaraša podgoričkog tima bilo je dvoznamenkasto a najefikasniji je bio Ivanović sa 17, 16 je ubacio Reed a 14 talijanski košarkaš Della Valle. Danilo Anđušić je za goste postigao 17 poena a Ivan Buva jedan manje. Bivši reprezentativac naše zemlje Zack Wright postigao je 8 poena za Bourg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi