Budućnost potvrdila: Jedan od najtalentovanijih bh. košarkaša potpisao na pet godina

Mehić karijeru nastavlja u Podgorici

Budućnost potvrdila: Jedan od najtalentovanijih bh. košarkaša potpisao na pet godina · Zvanično

E. Škorić

Amar Mehić (17) jedan je od najvećih talenata u regionu, a bosanskohercegovački košarkaš će karijeru nastaviti u novom prvaku ABA lige.

Ekipa Budućnost Voli iz Podgorice saopštila je kako je potpisan petogodišnji ugovor s talentovanim Mehićem, koji je rođen 5. jula 2001. godine.

On je karijeru počeo u KK Žepče i OKK Čelik, da bi 2013. godine prešao u Olimpiju iz Ljubljane, a nakon sjajnih partija u mlađim kategorijama prošle godine je prešao u Mega Bemax.

Radi se o 208 centimetara visokom košarkašu koji igra na poziciji centra. Na početku će dobiti šansu u mladom timu prvaka ABA lige, a očekuje se da ubzro postane i bitan igrač u seniorskom timu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Mehić je trenutno s juniorskom reprezentacijom na Eurobasketu, a naš tim danas igra treći meč i na pragu je trećeg poraza u grupnoj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi