Budućnost razbila MZT u Podgorici

Ubjedljiva pobjeda Crnogoraca

Budućnost razbila MZT u Podgorici

Košarkaši Budućnosti su večeras u svojoj Morači savladali MZT iz Skoplja sa i više nego ubjedljivih 92:61.

Domaći tim je u ovaj meč ušao kao apsolutni favorit, a gosti iz Makedonije su bili ravnopravan rival samo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 22:22. Budućnost je u drugoj dionici stekla sigurnu prednost i na odmor otišla s rezultatom 43:36.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U trećoj četvrtini Budućnost je naprosto razbila svog večerašnjeg rivala a ta dionica je okončana rezultatom 34:16. Do kraja su domaći mirno i rutinski priveli posao kraju i proslavili 18. pobjedu u sezoni, kojom su ostali na četvrtoj poziciji i sačuvali šanse da na kraju budu drugi.

Najefikasniji igrač Budućnosti bio je Popović sa 17 poena, dok je Savović dodao 14. U redovima MZT-a najviše se istakao Thames sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi