Budućnost slomila Partizan
Derbi 8. kola odigran je u Podgorici gdje je šampion dočekao velikana iz Beograda (Foto: ABA)

ABA liga

Budućnost slomila Partizan

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su u Morači Partizan u suretu 8. kola ABA lige rezultatom 75:71.

Partizan je imao vodstvo na otvaranju meča, ali je sredinom igre Budućnost preuzela vodstvo i do kraja prve dionice su napravili prednost od 10 poena, 26:16.

Iako je domaći tim konstantno vodio tokom druge dionice, Partizan je konstantno bio blizu. Prednost je varirala između četiri i deset razlike, a prvo poluvrijeme je zaključio poenima sa pola terena bh. košarkaš Nemanja Gordić za plus deset, 40:30.

Precrtana situacija na parketu je viđena i u trećem periodu. Budućnost je vodila, Partizan stizao, a serijom beogradskog tima od 8:0 završen je ovaj dio igre i Partizan se potpuno vratio u meč, 54:52.

Međutim, akutelni prvaci nisu dozvolili preokret. Uspjeli su na kraju slomiti Partizan i doći do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Earl Clark je vodio Budućnost do pobjede sa 20 poena, dok je Nemanja Gordić ubacio 10 poena i imao je šest asistencija.

Kod gostiju Stefan Janković ubacio 15 poena, a Amar Gegić je ubacio dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi