Budućnost u gradskom derbiju bolja od Studentskog Centra, Kamenjaš dvocifren, odličan i Atić
FOTO: ABA liga

ABA liga

Budućnost u gradskom derbiju bolja od Studentskog Centra, Kamenjaš dvocifren, odličan i Atić

H. Zilić

Crnogorski derbi ujedno i derbi Podgorice u desetom kolu ABA lige odigrali su Budućnost i Studentski Centar.

Budućnost je bila favorit u ovom duelu, a to su dokazali od prve minute susreta. Imali su konstantno vodstvo koje je sredinom utakmice bilo i dvocifreno, ali pred kraj meča Studentski Centar je ublažio poraz do konačnih 78:70.

U timu Budućnosti prema navici prvo ime je bio Cobbs sa 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, a odličan je bio i Jagodić-Kuridža sa 12 poena i devet skokova.

Naš Edin Atić je u dresu Budućnosti na terenu proveo 27 minuta ubacio devet poena, dodao tri skoka i dvije asistencije uz vrlo dobru rolu u fazi odbrane.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Studentskog Centra prvo ime je bio još jedan bh. reprezentativac, naravno riječ je o Kenanu Kamenjašu koji je susret priveo kraju sa skorom od 14 poena, devet skokova i dvije asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi