Poraz Budućnosti uz dobru partiju Edina Atića

Eurokup

Poraz Budućnosti uz dobru partiju Edina Atića

E. Škorić

Bh. košarkaš pružio je dobar meč, ali Budućnost je u Italiji poražena od Venecije sa 72:67 u susretu 4. kola Eurocupa.

Venezia na startu kreće serijom 7:0, imala je potom 10:2, no ubrzo se gosti iz Podgorice vraćaju, prelaze i u vodstvo i na kraju prve četvrtine poveli su 19:18.

Na otvaranju druge dionice Budućnost je imala plus šest, a na odmor se otišli pri vodstvu 40:33 u korist prvaka Crne Gore.

U nastavku preokret Venecije, koja ja kraju ipak dolazi do pobjede, druge u četvrtom meču, dok je Budućnosti ovo bio prvi poraz poslije tri pobjede.

Watt je sa 25 poena i sedam skokova predvodio italijanski tim, dok je Seeley na drugoj strani ubacio 18, Cobbs 12, kao i bh. reprezentativac Edin Atić. Atić je uz to imao dva skoka i tri asistencije.

U meču košarkaške Lige prvaka Igokea je gostovala u Istanbulu, ali je poražena od Galatasarayja sa 82:74.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Bost je sa 21 poenom vodio Turske do pobjede, Starks kod Igosa najefikasniji sa 17 poena.

U Eurocupu Llevaios je pobijedio Trento 93:80 uz solidan učinak našeg Miralema Halilovića sa devet poena i osam skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi