Budućnost teškom mukom savladala Zadar, FMP preokretom do pobjede protiv Olimpije

ABA liga

Budućnost teškom mukom savladala Zadar, FMP preokretom do pobjede protiv Olimpije

S. Pašalić

Košarkaši Budućnosti su u posljednjoj utakmici 20. kola ABA lige stigli do pobjede protiv Zadra 75:69.

Podgoričani su puno teže od očekivanog slavili u ovom meču. Zadar je bolje otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine vodio 27:23. Iako su Zadrani vodili i već dio druge četvrtine na odmor se otišlo sa rezultatom 45:45.

U nastavku su gosti nastavili sa dobrom igrom te su u posljednju četvrtinu ušli sa vodstvom 61:60. Ipak u četvrtoj četvrtini Budućnost u posljednjim minutama utakmice uspijeva stići do pobjede 75:69.

Clark sa 18 i Bitadze sa 15 su predvodili Budućnost do pobjede, a Nemanja Gordić je dodao 9 poena. Kod Zadra je sjajnu utakmicu odigrao Luka Žorić koji je postigao 22 poena. Budućnost je nakon ove pobjede na drugom mjestu sa omjerom 14 pobjeda i 6 poraza, dok je Zadar na omjeru 7 pobjeda i 13 poraza.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U drugoj utakmici FMP je također u posljednjim trenucima stigao do pobjede protiv Olimpije 64:63. Najbolji kod FMP-a je bio Momirov sa 14 poena, dok je kod Olimpije Jones postigao 17 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi