Budućnost u finišu do pobjede nad Lovćenom i plasmana u finale

Nemanja Gordić nije odigrao svoju najbolju utakmicu

Budućnost u finišu do pobjede nad Lovćenom i plasmana u finale

Budućnost je večeras u drugom meču polufinalne serije savladala Lovćen rezultatom 78:75 i tako sa 2-0 u pobjedama došla do finala crnogorskog šampionata.

Lovćen je, ipak, odigrao dosta dobar susret u svom Cetinju. Prve četvrtina je završena rezultatom 21:20 u korist gostiju iz Podgorice, da bi Lovćen ipak uspio na poluvrijeme otići s prednošću, rezultatom 39:37.

Ipak, Budućnost puno bolje igra u trećoj dionici, pa se u zadnjih 10 minuta ušlo prednošću Podgoričana od pet poena razlike. Košarkaši Lovćena, međutim u samom finišu susreta stižu do izjednačenja (75:75), ali Kyle Landry 11 sekudni prije kraja pogađa odlučujući koš, dok domaći ne uspijevaju uzvratiti.

Tako je Budućnost došla do pobjede i plasmana u finalnu seriju (igra se na tri pobjede) u kojoj će odmjeriti snage sa ekipom Mornara.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kyle Gibson sa 15 postignutih poena, dok je poen manje ubacio Aleksa Ilić. Naš Nemanja Gordić nije imao dobru šutersku noć, a za pola sata na parketu je ubacio osam poena i dodao šest asistencija.

Kod Lovćena su se istakli Popović sa 17 i bh. centar Draško Albijanić sa 16 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi