Budućnost u sjajnom meču savladala Cedevitu

Derbi ABA lige

Budućnost u sjajnom meču savladala Cedevitu

E. Škorić

Budućnost Voli je u uzbudljivoj završnici pobijedila Cedevitu sa 80:78 u 16. kolu ABA lige.

Kvalitetan meč odigran je u Morači, a domaći tim je uz dosta sreće slavio na kraju pobjedu i sada se izjednačio sa Cedevitom i obje ekipe imaju skor 11-5.

Gosti iz Zagreba su imali i osam poena prednosti u zadnjoj četvrtini, ali je završnica pripala aktuelnom ABA prvaku, koji je na krilima Norrisa Colea i Cotyja Clarkea režirao preokret.

Budućnost je jurila pobjedu od pet i više razlike, ali nije uspjela u tokme i sada Cedevita ima bolji međusobni skor ukoliko ekipe na kraju budu izjednačene.

Inače, Cedevita je večeras prekinula niz od devet pobjeda. Earl Clark je predvodio Budućnost sa 17 poena, Cole je ubacio 14, Edwin Jackson 11, a po 10 su dodali Coty Clark i Bitadze.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod gostiju Pullen je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je Cobs ubacio 18.

Što se tiče bh. košarkaša, Nemanja Gordić je bez poena u 15 odigranih minuta, ali je imao tri asistencije. Andrija Stipanović je ubacio šest poena uz osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi