Budžet Žalgirisa u idućoj sezoni manji za 30%, Jasikevičius ostaje na klupi

Restrikcije i u litvanskom prvaku

Budžet Žalgirisa u idućoj sezoni manji za 30%, Jasikevičius ostaje na klupi

Aktualna sezona u Euroligi i Eurocupu je poništena, a u narednoj sezoni najjače europsko klupsko natjecanje igrat će iste momčadi koje su i završile ovu sezonu. 

Ekipa litvanskog prvaka Žalgirisa posljednjih sezona imala je budžet od oko 11 miliona eura no nakon krize izazvanom pandemijom koronavirusa to više neće biti tako. 

Iz uprave kluba javili su kako će u idućoj sezoni budžet biti reduciran za oko 30% te će on iznositi od 7 do 8 miliona eura. Dobra vijest je da će Šarunas Jasikevičius ostati sigurno i u slijedećoj sezoni na klupi Žalgirisa dok će promjena biti u igračkom kadru. 

Tako će u prvaku "najkošarkaškije zemlje na svijetu" morati odlučivati između Jocka Landalea i Zacka Ledaya, košarkaša s najjačim ugovorima, dok je odlični playmaker Thomas Walkup koji je produžio ugovor na meti Maccabija koji bi bio voljan platiti određenu odštetu za ovog košarkaša. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Edgaras Ulanovac, Arturas Milaknis i K.C. Rivers su igrači kojima je ugovor istekao i oni će ispitivati tržište i evenutalne ponude a Marius Grigonis ima ugovor do 2022. godine no dobre igre su privukle pažnju drugih klubova te će u klubu razmatrati ponude koje su počele pristizati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi