Žalgiris u drami poražen u Sankt Petersburgu

Poraz koji Litvancima dolazi u zao čas

Žalgiris u drami poražen u Sankt Petersburgu

Košarkaši Žalgirisa u 28. kolu Eurolige pretrpjeli su poprilično šokantan i bolan poraz u Sankt Petersburgu od najlošije momčadi ovog takmičenja Zenita koji ih je savladao nakon produžetka rezultatom 76:75. 

Faul koji je Lukas Lekavicius napravio na isteku produžetka utakmice između Zenita i Žalgirisa na francuskom košarkašu Albicyju zapečatio je sudbinu litvanske momčadi te joj zadao bolan udarac u nastojanjima Jasikevičiusovog tima da dohvati 1/4 finale ovog natjecanja. 

Inače, Žalgiris je s autoritetom otvorio ovu utakmicu i prvu četvrtinu riješio sa 27:12 u svoju korist. Kada se mislilo da su Litvanci već riješili ovaj susret Zenit se malo po malo počeo vraćati u ovaj susret i na kraju poslije velike drame i rezultatske klackalice ukrao ovu pobjedu Žalgirisu i sasvom zasluženo i burno proslavio veliku pobjedu koja u konačnici neće značiti ništa za ovaj tim, no kada vas prati etiketa najgoreg tima Eurolige onda je svaka pobjeda zlatna. 

Junak susreta Albicy bio je i najbolji strijelac svog tima s 19 koševa dok je Iverson dodao 14. Kod Žalgirisa je fantastičan bio bivši igrač Partizana Jock Landale s 27 poena a KC Rivers dodao je 14. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi