Bugari tuguju, ali su i realni: "Pravili smo dječje greške, a nije lako pobijediti Bosnu"

Trijumf Zmajeva u gostima

Bugari tuguju, ali su i realni: "Pravili smo dječje greške, a nije lako pobijediti Bosnu"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo nastavila pobjedom nad Bugarskom u gostima. 

Bh. selekcija je u Botevgradu bila bolji rival, a na kraju je upisala trijumf rezultatom 75:85. Selektor Bugara je poslije meča tugovao, ali je bio i svjestan snage Zmajeva.

"Uvijek počinjem s odbranom, primljenih 85 poena za domaćin nije malo. Pravili smo greške u odbrani, pogotovo u prvom poluvremenu", rekao je Rosen Barchovski te nastavio:

"Ispod koša smo primili dosta poena, u tranziiji isto, tako i u i 'pick-and-rollu'. Imali smo problema i u napadu. Bilo je dosta neforsiranih grešaka. Te greške su dovodile da primamo lake poene."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Bosna je dobar tim i nije ih lako pobijediti", poručio je iskusni stručnjak te poručio da nema predaje do kraja kvalifikacija iako je njegov tim na učinku 0:2.

"Drugo poluvrijeme smo počeli sa dvije dječije greške. Ne mogu puno mijenjati u ovom timu. Sve što se može promijeniti tehnički, to ćemo uraditi. Imamo još četiri utakmice i još ništa nije gotovo", završio je Barchovski.

Promo

Top Komentari

Lordiox1
Jel neko zna na kojem je kanalu dodjela zlatne lopte?
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi