Bh. košarkaši vode u Bugarskoj, trojica dvocifrena na poluvremenu

Dobro izdanje

Bh. košarkaši vode u Bugarskoj, trojica dvocifrena na poluvremenu

Edmir Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra danas u Bugarskoj.

Nakon sjajne partije i pobjede nad Češkom u Skenderiji, košarkaški Zmajevi su na novom ispitu, ovaj put u Bugarskoj.

Poslije 20 minuta igre, odnosno dvije četvrtine, bh. reprezentacija vodi sa 50:42.

Poveli smo otvorili meč od Bugara, a sredinom prve četvrtine bili smo na dvocifrednoj prednosti (18:8). Imali smo najviše 11 poena prednosti, ali domaća selekcija uspjela je u drugoj dionici da se vrati, pa čak i da povede (34:33).

No, opet smo u finišu prvog poluvremena zaigrali dobro, uvezali nekoliko koševa i odlazimo s prednošću od osam poena na odmor. Ukoliko nastavimo da igramo ovako, nema sumnje da ćemo stići i do druge pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Posebno razigrani danas su Miralem Halilović sa 14 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Emir Sulejmanović sa 12 poena i četiri skoka te jednom asistencijom, te Džanan Musa sa 10 poena i dvije asistencije.

Kod Bugara nema nijednog igrača s dvocifrenim brojem poena, a najefikasniji je Kostov sa osam poena.

Top Komentari

nedyim_SA1946
Samo tako nastavite, Lazić fantastičan u odbrani, Musa će tek da eksplodira.
12 0
King_Kenny
...dobro igramo,samo imam osjecaj da u nekim momentima olahko shvatamo Bugare i da nasi igraci racunaju da je ovo vec dobijena utakmica,zato su i uhvatili rezultatski prikljucak i u jednom trenutku cak i poveli...sreca uozbiljili su se nasi i opet se odlijepili...nadam se da ce ovo mirno privesti kraju bez da se nerviram i gubim zivce do zadnje minute.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi