Bullsi bez Rosea slavili u Phoenixu, šest poena Teletovića

Dobar nastup Mirze

Bullsi bez Rosea slavili u Phoenixu, šest poena Teletovića

Midhat Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa savladali su kao gosti Phoenix Sunse 103:97 uz solidnu partiju Mirze Teletovića za domaći tim.š

Odlično je tim iz Chicaga ušao u meč. Iako su igrali bez Derricka Rosea, na otvaranju utakmice su pogađali apsolutno sve. Phoenix nije imao odgovor na raspoloženu igru Bullsa, koji su nakon prve četvrtine imali 13 poena prednosti, 31:18.

Sunsi ipak nisu dozvolili protivnicima da se potpuno odlijepe. Zaigrali su mnogo bolje u drugoj dionici. Ovaj dio igre dobili su sa 29:22, te u na odmor otišli sa minus šest, 53:47.

Konstatno je ekipa Phoenixa prijetila Bullsima. Ipak, falio im je neko ko bi prelomio meč, što je s druge strane Chicago imao u liku Jimmyja Butlera, pa su gosti do kraja uspjeli očuvati prednost i doći do pobjede od 103:97.

Jimmy Butler je u pobjedničkom sastavu upisao 32 poena, Pau Gasol je dodao 17, dok je na drugoj strani Brandon Knight ubacio 23 poena.

Jako dobri su bili Eric Bledsoe sa 21, te PJ Tucker s 20 poena, dok je naš Mirza Teletović za 13 minuta na parketu ubacio šest poena (2 od 5 za tri). Dodao je pri tome tri skoka i jednu asistenciju.

Ovo je Sunsima peti poraz u 11 odigranih utakmica, dok su Bullsi stigli do osme pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.