Čak i veliki Kobe Bryant ima jednu stvar za kojom žali u karijeri

Htio igrati za Knickse

Čak i veliki Kobe Bryant ima jednu stvar za kojom žali u karijeri

Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant otkrio je u razgovoru za tamošnje medije kako mu je neispunjena želja ostala igranje za New York Knickse.

Podsjetimo, veliki Kobe se penzionisao 2016. godine, a prethodno je čak 20 godina nosio dres Los Angeles Lakersa.

Blizu odlaska je bio samo jednom i to na ljeto 2004. godine nakon poraza u finalu od Detroit Pistonsa. Ipak, Lakersi su ga tada uspjeli nagovoriti da ostane te su poslali Shaquilla O'Neala u Miami Heat.

Kobe je tokom bogate karijere osvojio čak pet naslova prvaka NBA lige, ali mu je ostala neispunjena želja da jednog dana zaigra za Knickse. To je pomalo čudno obzirom da je ova ekipa godinama u velikim rezultatskim i organizacijskim problemima, ali Kobe ima vrlo zanimljiv razlog zbog kojeg je to uvijek želio. U pitanju je igranje u Madison Square Gardenu.

"Uvijek sam nekako sanjao da igram u New Yorku, kako bi to bilo. Istina je, Madison Square Garden bio je historijska dvorana, posljednja preostala. Kad sam došao u NBA, još su postojali Chicago Stadium i Boston garden, ali oni su u međuvremenu srušeni, tako da je ostao samo MSG. Uvijek sam želio biti dio te historije i igrati tamo. Bilo bi sjajno da sam igrao u tom gradu", kaže Kobe.

Inače, on je baš u toj dvorani svojevremeno postigao 61 poen. Bilo je to u februaru 2009. godine i tada je postao 'gostujući' igrač s najviše poena u dvorani, a kasnije se s njim izjednačio James Harden. Inače, rekord dvorane drži Carmelo Anthony koji je svojevremeno ubacio poen više od Bryanta i Anthonyja.

Top Komentari

eye of the tiger
Ispravka: zadnja rijec Harden
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi