Kristaps Porzingis: Teško mi je pričati o Knicksima
Sjajni košarkaš još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za povratak na parket

Još uvijek ne želi da otkrije razloge odlaska iz tog tima

Kristaps Porzingis: Teško mi je pričati o Knicksima

Emir Dindić

Prošlo je više od jednog mjeseca od kada je Kristaps Porzingis  tradeovan iz New York Knicksa u Dallas Maverickse.

Za ovog sjajnog košarkaša još uvijek je veoma rano da otkrije razlog šta se desilo u Knicksima, odnosno kako je došlo do njegovog tradea.

"Imao sam veoma dobro iskustvo u tom klubu, ali još uvijek mi je teško da pričam zašto je došlo do rastanka. Sve što se desilo bilo je u veoma kratkom periodu. Treba vremena da sve dođe na svoje, a onda ćemo razgovarati na tu temu." Porzingis se još uvijek nije vratio na teren od kako je pretrpio tešku povredu zbog koje se još nije vratio na parket.

Međutim, kako kaže sve je to na dobrom putu, te smatra da bi uskoro mogao zaigrati za svoj novi tim.

"Osjećam se odlično. Jedva čekam da se vratim na teren, ali moram da budem jako strpljiv i da čekam pravi trenutak. Treneri i medicinski tim, još uvijek mi nisu dali zeleno svjetlo za povratak na parket. Sa novim trenerima razgovaram o svemu, ne samo o povratku na parket. Zadovoljan sam napretkom koji sam postigao, te oporavak ide u jako dobrom planu", završio je Porzingis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi