Campazzo prodao Real u Istanbulu - Imao je nestvarnu noć, a zatim su uslijedile sekunde katastrofe

Euroliga

Campazzo prodao Real u Istanbulu - Imao je nestvarnu noć, a zatim su uslijedile sekunde katastrofe

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su u 11. kolu Eurolige nakon produžetka od Fenerbahčea. Bilo je 100:99 za domaće u zaista nevjerovatnoj završnici.

Real Madrid nije zadržao perfektan učinak u Euroligi. Kraljevi su izgubili dobijeni meč u Istanbulu, a od junaka tragičar je postao Facundo Campazzo.

Gosti iz Madrida odlično ulaze u meč. Kontrolisali su igru od početka prve dionice nakon koje su imali 13 poena prednosti, 29:16.

Nastavio je Real s boljom košarkom i u drugoj dionici. Bilo je međutim padova u igri u Fener je bio blizu preokreta, no do odlaska na odmor Kraljevi zadržavaju prednost koja je nakon 20 minuta igre iznosila sedam razlike, 44:37.

Nezaustavljiv je za Fener bio Facundo Campazzo. Zahvaljujući Argentincu Real je imao prednost iako je domaći tim konstantno bio blizu preokreta.

Rezultat je nakon treće dionice bio 67:59 u korist Reala, a kada su gosti iz Madrida tokom posljednje četvrtine otišli na 14 razlike, činilo se kako je priča u ovom meču završena.

Oglasi

Međutim, Fener se nije predavao i istanbulski velikan se ponovo vraća u meč. Na minut do kraja imali su i napad za vodstvo, ali je Gudurić promašio i Real je u završnicu ušao s poenom prednosti, 83:82.

Na 15 sekundi prije kraja Real je na plus tri. Međutim, Scottie Wilbekin pogađa trojku za 87:87 i na 10 sekundi do kraja Realu ostaje napad za pobjedu. Deck promašuje i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta ponovo je viđena veoma zanimljiva košarka. Fener je u jednom trenutku došao do vodstva, ali Real je u završnim minutama kontrolisao igru i činilo se kako će doći do nove pobjede.

Međutim, sve je upropastio Campazzo. Izgubio je loptu nekoliko sekundi prije kraja, Gudurić je krade, dodaje do Madara koji pogađa za pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Marko Gudurić je vodio Fener do pobjede s 21 poenom, Scottie Wilbekin je dodao 19, a Yam Madar 17 koševa.

Facundo Campazzo je s 33 poena i sedam asistencija predvodio Real u ovom meču, Džanan Musa je iskoristio minute (17) i postigao je 11 poena u tom periodu, dok je Mario Hezonja odigrao skromno i ubacio je dva poena za 16 minuta.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi