Mario Hezonja doživio scene koje će pamtiti dok je živ, hrvatski komentator zapjevao u prenosu

Sjajna noć za Hrvata u Madridu

Mario Hezonja doživio scene koje će pamtiti dok je živ, hrvatski komentator zapjevao u prenosu

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja briljirao je u večerašnjoj pobjedi Real Madrida protiv berlinske Albe (99:75) jer je odigrao najbolju utakmicu sezone. U samom finišu doživio je scene za pamćenje, a zbog toga se nije suzdržao ni hrvatski komentator koji je zapjevao u direktnom prenosu.

Real Madrid nastavio je igrati u odličnoj formi u Euroligi gdje kraljevski klub brani titulu prvaka Evrope. Jesus Mateo odmorio je nekoliko prvotimaca, ali i pored toga Real je ubjedljivo slavio.

Za kraljevski klub ovo je bila deveta pobjeda u sezoni i sada su na omjeru 9-0, te drže prvu poziciju na tabeli.

Utakmicu sezone večeras je odigrao hrvatski reprezentativac Mario Hezonja koji je bio daleko najbolji na parketu i pokazao je konačno svima o kakvom košarkašu se radi.

Hezonja je odlično ušao u utakmicu i vidjelo se da će to biti njegova noć. Chus Mateo mu je dao dosta dobru minutažu, te je proveo na terenu 23 minute što je najviše od svih ostalih igrača Reala.

Oglasi

Hrvat je znao da se oduži jer je bio najefikasniji na meču sa 26 poena, a pored toga dodao je još četiri skoka i jednu asistenciju.

Ovakva predstava obradovala je navijače Reala koji su pjevali u finišu utakmice "Super Mario", a i Hezonja im se zahvalio na takvom gestu.

Koliko se takva partija Hezonje čekala pokazala je i reakcija hrvatskog komentatora na Sport Klubu koji je oduševljeno u finišu zapjevao s navijačima Real Madrida, te je pohvalio Hezonju za odlično izdanje.

Skromna minutaža, ali odličan učinak Džanana Muse

Također, pored Hezonje zvijezda večeri bio je i Džanan Musa koji je imao skoro duplo manju minutažu.

Musa uopšte nije igrao u prvom poluvremenu što je bilo dosta iznenađujuće. No, bh. košarkaš pojavio se na parketu početkom drugog poluvremena, a onda je pokazao raskošni talent.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bh. reprezentativac je za manje od 14 minuta uspio da postigne 11 poena, te doda četiri skoka i dvije asistencije i po učinku je bio odmah iza Hezonje u ekipi Reala što je zaista impresivno.

Real je jedina neporažena ekipa u dosadašnjem dijelu Eurolige, a naredni meč u ovom takmičenju Kraljevi igraju 28. novembra protiv Maccabija iz Tel Aviva koji je večeras u Beogradu poražen od Barcelona sa 92:90.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1636137141
Trener Reala dobro vodi računa o umoru igrača. Kako je Alba pri dnu tablice, nije bilo potrebe da forsira Musu. Česte utakmice diktiraju i postavu Reala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi