Capela ostaje u Houstonu i dobija bogat ugovor

Uskoro potpisuje petogodišnje produženje

Capela ostaje u Houstonu i dobija bogat ugovor

Clint Capela i Houston su pronašli zajednički jezik, te će sjajni centar sa Rocketsima potpisati petogodišnju ekstenziju.

Iako su se pojavile špekulacije da će Capela potražiti novi angažman jer mu Rocketsi ne žele ponuditi ugovor koji on smatra da zaslužuje, to se neće desiti.

Umjesto prvobitnog nešto "skromnijeg", Rocketsi su pristali Capeli dati petogodišnji ugovor vrijedan 90 miliona dolara, pa će 24-godišnji centar i u budućnosti nositi dres Houstona.

Inače, Capela je svoj novi ugovor zaradio tokom prošle sezone koju je zaista odigrao sjajno, te je u prosjeku po utakmici bilježio 13.9 poena, 10.8 skokova i 1.9 blokada, a imao je i odličan procenat šuta iz igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi