Dupree otišao, Latković  došao u Slobodu
FOTO: sloboda.ba

Promjene u sastavu iz Tuzle

Dupree otišao, Latković došao u Slobodu

E. Dindić

Košarkaši Slobode pred subotnji susret sa ekipom Mladosti iz Mrkonjić Grada napravili su nekoliko promjena u timu. 

Carlin Dupree koji je trebao pojačati tim Nedima Džemića, nakon odlaska Rashuna Davisa u Mađarsku više nije član tima iz Tuzle. Naime čelni ljudi ovog kluba bili su izuzetno nezadovoljni onime što je Dupree pokazivao u crveno-crnom dresu te odlučili su na sporazumni raskid ugovora sa ovima košarkašem.

Međutim u Slobodi dugo nisu čekali na novo pojačanje, pa je tako novi košarkaš ovog kluba Miloš Latković koji u Tuzlu dolazi iz Ukrajine. On je nastupao za Krivbas u tamošnjem prvenstvu, ali zbog ratne situacije morao je da napusti tu zemlju.

Osim u Ukrajini, Latković je nastupao i za Lovćen sa Cetinja, odakle je i rodom. Zanimljivo je da ovaj košarkaš već dijelio svlačionicu sa Đokom Šalićem i Draškom Albijanićem te proces adaptacije na novi klub trebao bi vrlo brzo da prodje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije