Alikadić šutem sa centra donio novu pobjedu Slobodi

Kakva utakmica u Posušju

Alikadić šutem sa centra donio novu pobjedu Slobodi

E. Dindić

U 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret su odigrali Posušje i  Sloboda. U jednom izuzetno dramatičnom susretu na kraju pobjedu su odnijeli gosti rezultatom 75:72. 

Odlično su domaći košarkaši otvorili utakmicu te imali prednost nakon 10 minuta od 16:14. Nastavak donosi još bolju igru izabranika Domagoja Kujundžića koji i ovaj period riješavaju u svoju korist rezultatom 26:18. Na veliki odmor otišlo se pri prednosti Posušja od 42:32. 

Treći period uglavom igra se koš za koš, te i u takom omjeru snaga bolje se snalazi Posušje koje i ovaj period dobija rezultatom 21:20. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 63:53. 

Međutim, u posljednjem periodu sasvim druga slika izabranika Nedima Džemića. Nisu odustajali ni kada ih nije išao šut za tri poena, borili su se da bi vrhunac drame desio se na tri sekunde prije kraja susreta kada Adi Alikadić pogađa trojku sa centra i donosi novu pobjedu Slobodi. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Draško Albijanić sa 19, odnosno Đoko Šalić sa 16. Bolji od ostalih kod ekipe Posušja bili su Alan Wiggins sa 25, odnosno Ivica Širić sa 11 postignutih poena.

Top Komentari

crnoicrveno
Bravooo.
3 0
emir_89
Najjjjaci ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi