Carmelo Anthony u Houston Rocketsima
(Foto: EPA)

Kreće po naslov prvaka

Carmelo Anthony u Houston Rocketsima

M. Šljivak

Carmelo Anthony konačno je prelomio kada je u pitanju izbor novog kluba.

Jedan od najboljih igrača NBA lige u protekih 15-ak godina odlučio je potpisati ugovor sa Houston Rocketsima i tako će ekipa iz Texasa dobiti svoju treću zvijezdu sa kojom će pokušati da skine sa tronga Golden State Warriorse.

Anthony je nedavno u dogovoru sa Oklahomom trejdovan u Atalantu. Hawksi su ga odmah otpustili, što je bilo i očekivano, baš kao i potpis za Houston Rocketse.

Melo će sa Rocketsima potpisati jednogodišnji veteranski ugovor i sjajnom košarkašu će ovo biti jedna od posljednjih šansi da se domogne NBA prstena.

Pored sebe će imati zaista sjajne igrače. Pridodat je Jamesu Hardenu i Chrisu Paulu i sigurno da će tim iz Houstona biti ponovo glavni kandidat za naslov prvaka.

Anthony je u karijeri pored Oklahome igrao za Denver Nuggetse i New York Knickse i na prosjeku je od 24 poena po meču.

Top Komentari

madr1dist4
Nikad Anthony do titule, ko ni ja do miliona.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi