Harden: Ako dođe u Houston, iz Carmela ću izvući ono najbolje

'Rakete' bi sa njim bile neuporedivo jače

Harden: Ako dođe u Houston, iz Carmela ću izvući ono najbolje

S. Grebović

Carmelo Anthony trenutno nosi dres Atlante Hawksa, ali prema pisanju američkih medija to bi se vrlo lako moglo promjeniti, jer je on navodno na pragu dogovora sa Houstonom.

Anthony je tradeovan u Atlantu iz Oklahome, koja je u tom tradeu dobila i Dennisa Schrodera. Očekuje se da Carmelo otkupi svoj ugovor i da poslije kao slobodan igrač pređe u Houston Rocketse.

"Ja i Chris Paul i cijeli tim pričamo svaki dan kako bi svaki igrač bio na pravom mjestu. Očigledno ima igrača sa jakim egom, imamo mnogo talenta. Svi na svijetu znaju šta Carmelo donosi svakoj ekipi, koliko je talentovan i koliko može još toga da pokaže. Ako dođe u Rocketse izvući ću samo ono najbolje iz njega", riječi su Jamesa Hardena kada su ga novinari pitali o eventualnom dolasku Carmela.

U prošloj sezoni Houston je imao najbolji skor Zapada ali i cijele lige sa omjerom 65-17, a Hardenu je pripala nagrada za najkorisnijeg igrača. Carmelo Anthony je na drugoj strani u Thunderu imao problematičnu sezonu, jer se teško uspio snaći sa Westbrookom i Paulom Georgeom, a imao je i najslabiji procenat šuta iz igre od svega 40%.

Anthony u Houstonu sigurno neće biti prva opcija u napadu pored Hardena i Paula, ali neki nema sumnje da bi se neki napadi rješavali preko njegovih otvorenih šuteva.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi