Čast svima, ali zna se ko je King: LeBron razmontirao Celticse!
Cleveland se nakon zaostatka od 2:0 u finalu Istoka vratio na 2:2 i serije se sada vraća u Boston.

Cavsi poravnali na 2:2 u finalu Istoka

Čast svima, ali zna se ko je King: LeBron razmontirao Celticse!

Ponajbolji košarkaš današnjice LeBron James uništio je ekipu Boston Celticsa rano jutros po našem vremenu te je na taj način njegova ekipa Cleveland Cavaliersa poravnala rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige na 2:2 nakon što je slavila pobjedu od 111:102. 

Zaista je nekada pomalo besmisleno reći da je EKIPA Clevelanda slavila pobjedu, ali eto, tako se mora. Za otprilike 80 posto posla zaslužan je King James bez kojeg bi Cavsi sigurno bili ispodprosječna ekipa.

Krenimo redom. Cavsi su na samom startu meča krenuli žestoko i baš kao u prvom meču finalne serije kojeg su igrali na domaćem terenu stekli su brzo veliku prednost. Već prilikom odlaska na kraći odmor između dvije dionice domaći su imali čak 16 poena prednosti. Gostujuća ekipa se uspijevala održavati donekle u drugoj četvrtini zahvaljujući velikom broju ubačenih trojki, ali svejedno su Cavsi na poluvrijeme otišli sa plus 15. U prvom periodu igre kod domaćih su dominirali Kyle Korver i LeBron, ali u drugom je sam King nosio svoju ekipu.

Cleveland je održavao razliku u trećoj četvrtini, da bi u posljednjoj Boston u dva navrata stigao na minus sedam, ali u samu završnicu Cavsi ulaze sa prednošću od 13-14 poena razlike i bilo je sasvim jasno da će slaviti pobjedu. Na kraju je bilo 111:102 i finalna serija Istoka je poravnata.

Domaće je do pobjede vodio LeBron James sa 44 poena, tri asistencije i pet skokova. Iz igre je šutirao nevjerovatnih 17 od 28, a na parketu je proveo čak 42 minuta. Koliko je bio dominantan u svom timu najbolje pokazuje činjenica da je naredni najefikasniji Korver koji je ubacio samo 14 poena. Kod Bostona najbolji je bio Brown sa 25 poena, Tatum je dodao 17, a Rozier 16.

Serija se sada vraća u TD Garden gdje će se za dva dana odigrati peta utakmica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi