Cavsi se na vrijeme bude: Kralj ostavio Boston na -30!

LeBron i društvo smanjili na 2:1

Cavsi se na vrijeme bude: Kralj ostavio Boston na -30!

E. Škorić

U trećoj utakmici finalne serije play-offa Istočne konferencije Cleveland je sa 116:86 savladao Boston.

Nakon što su prethodno Celticsi isuviše lako upisali pobjede u prva dva domaća meča, serija se preselila u Cleveland i LeBron James i društvo konačno su pokazali pravo lice. Slavili su uvjerljivo, s 30 razlike, pa se čini da nisu dali završnu riječ kada je u pitanju play-off ove godine.

Već poslije prve dionice bilo je plus 15, a na poluvremenu i plus 20 za Cavse, koji su u svakom periodu igre slavili protiv gostiju i ni u jednom trenutku nisu željeli da se opuste.

James je ubacio 27 poena uz 12 asistencija i pet skokova, te po dvije ukradene lopte i blokade. Kevin Love je imao double-double učinak s 13 poena i 14 skokova. Tatum je na drugoj strani ubacio 18, a Rozier 13 poena.

Naredni meč se igra u noći s ponedjeljka na utorak s početkom u 2:30 sati također u Clevelandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi