Cavsi se hvataju za glavu: Thomasovo stanje je užasno
Foto: EPA

Došao trejdom iz Bostona

Cavsi se hvataju za glavu: Thomasovo stanje je užasno

M. Šljivak

Najveći trejd ovog ljeta u NBA ligi obavili su Cleveland Cavaliersi, koji u veliku zvijezdu Kyrieja Irvinga poslali u redove Boston Celticsa, a za njega su dobili Isaiaha Thomasa, Jaeja Crowdera i Antu Žižića.

Ova razmjena je u jednom trenutku došla u pitanje. Povreda kuka koju Thomas vuče s kraja prošle sezone je predstavljala problem, ali se trejd na kraju ipak završio.

Međutim, Thomas za novi klub neće debitovati u ovoj godini. Povreda kuka ga još muči i on će propustiti dobar dio nove sezone. Njegovo stanje nije nikako dobro, što su potvrdili iz kluba.

"Niko ne zna kada će se tačno Thomas vratiti. Činjenica da još nije spreman, nikako nije dobar znak. Prognoze su da će na teren opet u januaru, ali bi mogao odsustvovati i do februara. Vjerovatno nećemo imati previše vremena da angažujemo igrača koji bi nam dodatno pomogao u njegovom odsustvu", saopšteno je iz Cavaliersa.

Nova NBA sezona počinje za mjesec i po, a upravo će prvog dana na teren veliki rivali Cleveland Cavaliersi i Boston Celticsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi