Warriorsima trijumf nad Bullsima, Oklahoma prejaka za Lakerse

Miami Heat slavio

Warriorsima trijumf nad Bullsima, Oklahoma prejaka za Lakerse

E. Ganibegović

Golden State Warriorsi nisu imali mnogo problema sa Chicago Bullsima, protiv kojih su slavili 119:112. Aktulani prvaci su tako došli do svoje četvrte uzastopne pobjede.

U ovome susretu je bila presudna treća dionica, u kojoj su Ratnici pustili Bikovima da postignu svega 12 poena, na svoja 32 postignuta, pa su tako otišli na +17. Tada je bilo sve riješeno.

Klay Thompson je brojao do 38, dok je Stephen Curry zabio 30. Dvocifren je bio i Kevin Durant sa 19 poena. Na drugoj strani je Nikola Mirotić ubacio 24 poena.

Oklahoma City je također upisala laganu pobjedu protiv LA Lakersa rezultatom 114:90. Westbrook i društvo su poslije prvog dijela imali +6, a ta prednost je poslije sjajne treće četvrtine iznosila +21 i već tada je bilo jasno ko će u uvome susretu izaći kao pobjednik.

Carmelo Anthony je kod pobjedničke ekipe bio najefikasniji sa 27 poena, a treba spomenuti i Stevena Adamsa, koji je imao double-double učinak sa 21 poenom i 10 skokova. Russel je brojao do 19, te je tome dodao sedam asistencija i šest skokova. Za Lakerse je Julis Randle zabio 16.

Miami Heat i Memphis Grizzlies su večeras došli do pobjeda u svojim mečevima. Heat je slomio Buckse sa 106:101, dok su Medvjedi bili jači od Porzingisa i ekipe sa 105:99.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti