Cleveland umalo prokockao čistu pobjedu

Cavsi jedva protiv Orlanda

Cleveland umalo prokockao čistu pobjedu

Košarkaši Cleveland Cavaliersa su večeras u vrlo uzbudljivom meču savladali Orlando Magic rezultatom 104:103.

Domaći tim je nakon prve četvrtine vodio sa 36:20, a na poluvremenu sa 67:47 i sve je ukazivalo na siguran trijumf Cavsa.

Međutim, Orlando je u trećoj četvrtini napravio veliku seriju i u jednom momentu stigao čak do izjednačenja (80:80), ali je Cleveland u posljednju dionicu ipak ušao sa +4 (84:80).

Kako se utakmica bližila kraju, tako je Orlando bio sve opasniji a domaći su u samom finišu utakmice prvi put došli u situaciju da jure rezultat. Pola minute prije kraja, Shelvin Mack je pogodio za vodstvo Orlanda 103:102.

Ipak, 11 sekundi prije kraja Isaiah Thomas je pogodio oba slobodna bacanja i vratio prednost Clevelandu, da bi Elfrid Payton promašio posljednji šut na utakmici za pobjedu Orlanda, pa su Cavsi slavili sa 104:103.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Thomas sa 21 poenom, LeBron je postigao 16 a Love 12 poena. Orlando je sa 19 postignutih poena predvodio Payton, dok su Gordon i Fournier imali po 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi