Cedevita razbila Olimpiju u Ljubljani, solidne partije Lazića i Stipanovića
Lazić je bio najefikasniji kod Olimpije

ABA liga

Cedevita razbila Olimpiju u Ljubljani, solidne partije Lazića i Stipanovića

S. Pašalić

Cedevita je u 21. kolu ABA lige stigla do visoke pobjede u gostima protiv Olimpije 98:70.

Početak utakmice je donio vrlo efikasnu košarku pa je prva četvrtina završena rezultatom 29:29. Drugu četvrtinu su puno bolje odigrali košarkaši Cedevite pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 51:40 za goste.

Gosti su i u nastavku nastavili sa dobrom igrom i povećavali svoju prednost, u posljednjoj četvrtini je ona u jednom trenutku iznosila i 31 poen razlike, a na kraju je rezultat glasio 98:70 za Cedevitu.

Elgin Cook je s 22 poena predvodio Cedevitu do pobjede, a pratili su ga Murić sa 15 i Cobbs sa 14. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Andrija Stipanović je imao solidan učinak i postigao je 9 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Olimpije bh. košarkaš Aleksandar Lazić je predvodio slovenski tim sa 15 poena, a pratio ga je Jones sa 14 poena. Cedevita je i dalje na drugom mjestu sa omjerom 15-6, dok je Olimpija na desetom mjestu sa omjerom 6-15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi