Krka šokirala Cedevitu i stigla do pobjede, Dominik Mavra postigao skoro pola poena slovenskog tima

ABA liga

Krka šokirala Cedevitu i stigla do pobjede, Dominik Mavra postigao skoro pola poena slovenskog tima

S. Pašalić

Košarkaši Krke se u 20. kolu ABA lige ugostili ekipu Cedevite i upisali pobjedu 82:71.

Gostujući tim je odlično otvorio utakmicu protiv najlošije ekipe lige i nakon prve četvrtine imao prednost od 9 poena razlike, bilo je 24:15.

Međutim Krka je drugu četvrtinu odigrala fantastično te stigla prednost Cedevite i čak na odmor otišla sa prednosti od 5 poena, rezultat je glasio 41:36 za Krku.

U drugom poluvremenu je Krka većinom držala prednost od 5 do 13 poena prednosti, a na kraju su domaći košarkaši slavili sa 82:71.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Krku je do pobjede predvodio nevjerovatni Dominik Mavra koji je odigrao fantastičan meč te upisao 35 poena uz sjajan postotak šuta iz igre.

U ekipi Cedevite Jacob Pullen je postigao 17, dok je Elgin Cook dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi