Cedevita deklasirala Zagreb, fantastična partija Muse

Rutinska pobjeda

Cedevita deklasirala Zagreb, fantastična partija Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su deklasirali Zagreb sa 114:63 u prvoj utakmici Final Eight Kupa "Krešimir Ćosić".

Cedevita je rutinski stigla do pobjede, a Zagreb je samo u prvoj minuti imao prednost 4:0 i to je bilo sve od njih. Košarkaši Cedevite su pokazali svoju snagu u večerašnjoj utakmici u kojoj su na kraju slavili sa 114:63 i tako osigurali plasman u polufinale ovog takmičenja.

Fantastičnu partiju u dresu Cedevite pružio je bh. košarkaš Džanan Musa koji je postigao 22 poena, te je dodao šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Pored Muse istakao se Nichols sa 17 poena, dok je u ekipi Zagreba najefikasniji bio Krapić sa 19 poena.

"Čestitam mojim momcima na pobjedi i Zagrebu koji su došli ovdje na ovaj Završni turnir s ovom mladom ekipom. Plan je bio odmoriti Andriju Stipanovića i Katića koji ima ozljedu koljena. Došli smo s 14 igrača, dali smo priliku mlađima, ali nismo u nijednom trenutku podcijenili Zagreb jer znamo da je to Kup, jedna utakmica i uvijek se može dogoditi iznenađenje tako da smo startali s najjačom pobjedom i polako išli prema toj pobjedi. Generalno je sve bilo ok. Polufinale neće biti nimalo lako, moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu", rekao je trener Cedevite, Jure Zdovc, nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi