Cedevita izborila polufinale, Musa najefikasniji

Dobru partiju pružio i Stipanović

Cedevita izborila polufinale, Musa najefikasniji

Košarkaši zagrebačke Cedevite porazili su danas Osijek sa 89:62 i sa 2:0 u seriji izborili plasman u polufinale A1 lige.

Aktuelni prvaci Hrvatske su u Osijeku riješili sve u prve dvije četvrtine. Nakon 20 minuta igre gosti iz Zagreba su vodili s 13 poena razlike i bilo je jasno kako domaći takav zaostatak u ovom odnosu snaga ne mogu stići.

Cedevita se nije zaustavljala, prednost je održavala u nastavku meča i na kraju je sasvim zasluženo slavila sa 89:62.

Najefikasniji u pobjedi Cedevite bio je bosanskohercegovački reprezentativac Džanan Musa, koji je ubacio 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Dva manje je imao Andrija Stipanović, uz osam skokova i četiri asistencije.

Na strani domaćina Došen je bio bolji od ostalih sa 12 poena.

U polufinalu Cedevita će igrati protiv pobjednika iz serije Split - Šibenik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi