Odlični Musa vodio Cedevitu do pobjede nad Osijekom

Visoka pobjeda zagrebačkog tima

Odlični Musa vodio Cedevitu do pobjede nad Osijekom

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu savladali Osijeg sa ubjedljivih 111:67.

Cedevita je tako upisala laganu pobjedu u prvom meču četvrtfinala prvenstva Hrvatske. Već od starta utakmice bilo je jasno da će zagrebački tim ostvariti trijumf, a jedino pitanje bilo je kojom razlikom će to biti.

Domaći su nakon prve dionice vodili sa 27:20, a Osijek se dobro držao i drugoj četvrtini jer se na pauzu otišlo kod rezultata 52:43. Ipak, sve je gotovo bilo u trećoj dionici u kojoj je Cedevita napravila seriju 32:9. Na kraju je Cedevita slavila sa visokih 111:67.

Cedevitu je večeras do pobjede vodio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je na parketu bio nešto više od 32 minute. Musa je upisao 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, te je bio najefikasniji u redovima svoje ekipe. Također, i Andrija Stipanović je bio veoma zapažen sa 15 poena.

U ekipi Osijeka večeras se istakao Jimmie Lee Taylor koji je postigao 22 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da pruži nešto veći otpor ekipi Cedevite.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi