Crvena Zvezda bez većih problema savladala Cedevita Olimpiju
FOTO: ABA liga / Ivica Veselinov

Polufinalne ABA lige

Crvena Zvezda bez većih problema savladala Cedevita Olimpiju

E. Dindić

U prvoj utakmici polufinala ABA lige Crvena Zvezda na svom terenu dočekala je Cedevita Olimpiju. Na kraju domaći su slavili pobjedu rezultatom 93:82. 

Prvih 10 minuta protiče u nešto boljoj igri domaćeg tima te tako imaju prednost od 26:23. I u nastavku igra bez odbrana, pa i u drugom poluvremenu nešto bolja igra Crvene Zvezde koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 27:25.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 53:48 u korist Crvene Zvezde.

Drugo poluvrijeme isto donosi dobru igru Crvene Zvezde, koja treći period rješava u svoju korist sa 18,15, a četvrti sa 22:19 za na kraju sigurnu pobjedu od 93:82.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u redovima Crvene Zvezde bili su Luka Mitrović sa 21 poenom, dok je Nikola Kalinić dodao 17. Bolji od ostalih u redovima tima iz Ljubljane bili su Jaka Blažić sa 20, odnosno Edo Murić sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi