Cedevita Olimpija dvokorakom u polufinale ABA lige
FOTO: Igokea /Nikola Vuruna

Sigurna pobjeda

Cedevita Olimpija dvokorakom u polufinale ABA lige

E. Dindić

I u drugoj utakmici ABA lige između Igokee i Cedevita Olimpije pobjedu su odnijeli gosti iz Ljubljane. Nakon 40 minuta igre bilo je 74:69 za Cedevita Olimpiju. 

U prvih 10 minuta gledali smo izjednačenu košarku, pa je rezultat glasio 16:16. Drugi period ponudio je nešto bolju igru Cedevita Olimpije koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 23:20. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 39:36 u korist gostiju iz Ljubljane.

Treći period gledamo igru koš za koš, a u takvom omjeru snaga bolje se snalaze izabranici Dragana Bajića koji ovaj period dobivaju rezultatom 19:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 57:55 u korist Cedevita Olimpije.

U posljednjem periodu gosti ipak pokazuju da su u ovom trenutku kvalitetniji tim te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 74:69.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod pobjednika odličan je bio Yogi Ferrell sa 17 poena, Melvin Ejim dodao je 16 a Jacob Pullen 14. Bolji od ostalih u Igokei bio je Dalibor Ilić koji je ubacio 16 i Anatabia Waller koji je dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti