Sjajna igra i prva pobjeda Cedevita Olimpije u Eurocupu
Foto: Eurocup

Gran Canaria bez šansi u Ljubljani

Sjajna igra i prva pobjeda Cedevita Olimpije u Eurocupu

Košarkaši Cedevita-Olimpije ostvarili su prvu pobjedu u Eurocupu protiv Gran Canarie rezultatom 84:68.

Nakon što je prethodnu utakmicu Cedevita - Olimpija 'izgubila' za zelenim stolom, naravno zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila samo jednog košarkaša u timu, Ljubljančani su se večeras stisli i najboljom partijom sezone ostavili favoriziranu Gran Canariu bez šansi u dvorani Stožice.

Nakon početnog ispitivanja snaga i izjednačene prve četvrtine u igri domaćeg tima proradilo je gotovo sve. Druga četvrtina je i slomila ovu utakmicu jer su košarkaši u zelenim dresovima odigrali sjajno u oba smjera te izgradili prednost od 13 koševa viška na poluvremenu. Nije bilo problema za Ljubljančane ni u nastavku, prednost su očuvali, do kraja čak i povećali te su se ovom pobjedom uključili u borbu za prolaz dalje u svojoj skupini D.

Ujednačen napad Cedevite Olimpije u kojem je pet košarkaša bilo dvoznamenkasto predvodio je Jarrod Jones koji je ubacio 18, a Kendrick Perry ubacio je 15 poena. Jacob Wiley kod gostiju jedini je zaslužio prolaznu ocjenu s 15 poena i 9 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi