Cedevita - Olimpija teškom mukom savladala Zadar na Višnjiku
Foto: ABA

Domaći imali pobjedu u rukama

Cedevita - Olimpija teškom mukom savladala Zadar na Višnjiku

U odgođenoj utakmici 9. kola ABA lige večeras je Cedevita - Olimpija kao gost pobijedila Zadar rezultatom 80:78.

Ništa nije slutilo, barem ne prema igri viđenoj u prvom poluvremenu da će favorizirana Cedevita - Olimpija morati uložiti zadnje napore da bi iščupala pobjedu s Višnjika protiv Zadra.

Slovenci su kontrolirali igru i rezultat u prvom periodu i do kraja utakmice očekivalo se rutinsko privođenje utakmice kraju od strane momčadi koju s klupe predvodi hrvatski stručnjak Jurica Golemac. Nisu gosti ni u efikasnoj 3/4 ispuštali vodstvo te se sa sigurnih 9 razlike za Ljubljančane ušlo i u posljednjih 10 minuta. No tada je Zadar zaigrao svoju najbolju košarku dok su se Slovenci uljuljani u prednost opustili što ih umalo nije koštalo vrijednih bodova u ovom susretu koji je za njih trebao biti rutinski. Na 1:45 do kraja Zadrani su došli do prednosti 78:74 i bili blizu pobjede toliko vrijedne u borbi za ostanak u ABA ligi. No međutim, do kraja susreta više nisu postigli ni poen a gosti su na iskustvo i individualni kvalitet nekako tih -4 pretvoriti u +2 i ubilježiti pobjedu koja ih ostavlja u borbi za F4 ABA lige iako je Zadrov košarkaš Justice promašio trojku za pobjedu.

Jaka Blažić je s 23 poena po ko zna koji put u ovoj sezoni bio motor Cedevita - Olimpije a dobro su mu asistirali Perry s 14, Hopkins s 13 i Jones s 12 koševa. Kod domaćina je 20 ubacio spomenuti Amerikanac Justice dok je 12 zabio Bursać. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi