Važna pobjeda Cedevita - Olimpije protiv Mega Soccer Bet
Foto: KK Mega

Efikasna utakmica u Beogradu

Važna pobjeda Cedevita - Olimpije protiv Mega Soccer Bet

Košarkaši Cedevita - Olimpije došli su do važne pobjede u 13. kolu ABA lige kod Mege rezultatom 93:88.

Odlična i efikasna utakmica viđena je u Hali sportova Ranko Žeravica u Beogradu.

Mlada i poletna momčad Mega Soccer Bet pružila je sjajan otpor iskusnijem timu iz Ljubljane koji je imao imperativ pobjede u ovom susretu. Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutno izjednačenoj košarci u kojoj obrane nisu bile u prvom planu. U tom dijelu viđeno je skoro 100 poena a na veliki odmor domaći košarkaši su odnijeli pola koša prednosti. Nastavilo se i u drugom poluvremenu u sličnom ritmu, odlični napadi i nešto slabije obrane krasile su i 3/4 a u posljednjih 10 minuta ušlo se s prednošću gostiju od 2 poena. Ipak, veće iskustvo Slovenaca do izražaja je došlo u 4/4 kada su gosti ipak uspjeli slomiti otpor Mege i odjuriti na +11 pet minuta do kraja utakmice, što se ispostavilo kao nedostižna razlika da domaći tim koji je do isteka utakmice uspio samo malo ublažiti poraz.

Perry je s 21 košem bio najbolji kod Cedevita - Olimpije dok je Blažič postigao 17, a Brown 16 poena. Kod Mege su po 21 poen zabili Petrušev i Simonović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi