Loša noć Muse, odlična Stipanovića: Cedevita izjednačila seriju protiv Cibone

Prvenstvo Hrvatske

Loša noć Muse, odlična Stipanovića: Cedevita izjednačila seriju protiv Cibone

M. Šljivak

Ekipa Cedevite pobijedila je večeras u Draženovom domu Cibonu rezultatom 72:83 i izjednačila je finalnu seriju prvenstva Hrvatske na 1-1.

Nakon što su prije nekoliko dana doživjeli neočekivan poraz na domaćem parketu, večeras su uspjeli da uzvrate breakom i da vrate stvari na početak.

Cedevita je krenula dobro u meč. Nakon deset minuta igre imali su plus osam (19:27), a do odmora su prednost povećali na 11 razlike, 39:50.

Nastavak donosi za nijansu bolju igru Cibone. Međutim, Andrija Stipanović i Will Cherry su radili odličan posao za svoj tim i zahvaljujući njima Cedevita je održavala stečeno vodstvo.

Nisu Cibosi uspjeli da se vrate u meč i na kraju je pobjeda pripala aktuelnom prvaku Hrvatske.

Will Cherry je sa 20 poena predvodio Cedevitu, odličan je bio bh. reprezentativac Andrija Stipanović sa 15 poena i devet skokova. Džanan Musa je imao lošu noć i imao je svega dva poena uz jedan pogođen šut iz igre iz četiri pokušaja.

Kod Cibone Dominic Gilbert i Luka Žorić su ubacili po 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije