Cedevita u dramatičnoj završnici savladala FMP

Uz dosta muke

Cedevita u dramatičnoj završnici savladala FMP

M. Šljivak

Cedevita je u 19. kolu ABA lige uz dosta muke na svom parketu savladala beogradski FMP rezultatom 87:85.

Gosti su odigrali zaista sjajan meč, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do trijumfa.

Meč je počeo serijom FMP-a od 0:7, da bi potom domaći uzvratili serijom od 12:0 i preuzimaju prednost. Međuti, do kraja prvog perioda FMP je bolji tim i nakon deset minuta igre imao je sedam poena prednosti, 19:26.

Održavali su gosti prednost tokom druge dionice. U nekoliko navrata je bilo plus 10, a na poluvrijeme FMP odlazi sa plus šest, 43:49.

Gosti su imali vodstvo i u trećem periodu meča. Ipak, Cedevita je konstantno bila blizu, a na ulasku u posljednju dionicu bilo je svega minus jedan, 70:71.

Iako je FMP vodio i u cijelom posljednjoj četvrtini, prvo vodstvo Cedevite nakon početka utakmice došlo je na 1:16 do kraja utakmice. Murić je pogodio trojku za 87:85 i to je na kraju bio konačan rezultat, a Pot nije uspio da pogodi za pobjedu.

Jacob Pullen je vodio Cedevitu do pobjede sa 21 poenom, a još jednu dobru partiju upisao je bh. centar Andrija Stipanović sa 10 poena i pet skokova.

Kod gostiju Stefan Pot je ubacio 23 koša i imao je sedam asistencija, te šest skokova, dok je Doup Reath imao učinak od 19 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi