Čelik u Areni protiv Travnika stigao do šeste pobjede u sezoni
Zeničani su sjajnom igrom tokom cijele utakmice zasluženo porazili ekipu Travnika

A1 liga za košarkaše, 10.kolo

Čelik u Areni protiv Travnika stigao do šeste pobjede u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja u okviru 10.kola A1 lige za košarkaše pobijedili ekipu Travnika rezultatom 78:64.

Zeničani su u ovaj duel ušli sa skorom od pet pobjede i tri poraza, dok je Travnik u Zenicu doputovao sa skorom od po četiri pobjede i poraza, ali i na krilima velike pobjede nad liderom ekipom Radničkog, kojeg su prošlog vikenda u sjajnoj utakmici porazili u Travniku.

Čelik je u utakmicu ušao bez dvojice standardnih igrača Ermina Suljića i Milana Kesera, tako da je domaći trener Armel Mujaković imao veoma mali broj igrača u ionako skromnom rosteru Zeničana. U prvoj četvrtini veoma dobra i efikasna utakmica s obje strane, glavne vedete gostiju iz Travnik su inače igrači iz Zenice, Namik Varupa i Armin Bilić, kojima večeras sigurno nije bilo lako igrati pred domaćom publikom.

Prvi period Čelik je riješio u svoju korist rezultatom 21:19. U drugoj četvrtini domaći košarkaši su pojačali odbranu, a nastavili su igrati efikasno u napadu što im je na kraju drugog perioda donijelo razliku od osam poena razlike 44:35.

Nakon pauze, u trećem periodu ništa se nije promijenilo u igri domaće ekipe, dok su gosti promašili veliki broj otvorenih šuteva, posebno za tri poena. Na kraju trećeg perioda bilo je 64:48 za ekipu Čelika. U posljednjih 10.minuta gosti nisu mogli da preokrenu rezultat, tako da je pet minuta prije kraja bilo i poznato pitanje pobjednika. Svoju šansu u redovima Čelika dobili su svi igrači s klupe, tako da je na kraju završilo konačnih 78:64 /21:19, 23:16, 20:13, 14:16) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U redovima pobjedničke ekipe najbolji pojedinci bili su: Armin Avdibegović i Muhamed Gak s po 18 poena, Ernes Mešinović dodao je 15 uz sjajnih 12 skokova. U redovima Travnika, Namik Varupa postigao je 16 poena uz 11 skokova, jedini koji je uz njega bio raspoložen je Kenan Čajić s 15 poena.

Čeliku je večerašnja pobjeda bila šesta u sezoni uz tri poraza zadržali su se pri vrhu tabele, dok je Travnik nakon večerašnjeg poraza na omjeru četiri pobjede i pet poraza, te se nalaze u sredini tabele.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi