Košarkaši Čelika u Areni bolji od Burcha
Čelik je protiv Burcha stigao do pete pobjede u sezoni

A1 liga za košarkaše, 8.kolo

Košarkaši Čelika u Areni bolji od Burcha

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika sjajnom timskom igrom večeras su u Areni pobijedili ekipu Burcha rezultatom 86:71 i tako stigli do pete pobjede u sezoni.

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 200 gledatelja pobijedili tim Burcha iz Sarajeva rezultatom 86:71.

Zeničani su u ovaj meč ušli s omjerom od četiri pobjede i dva poraza, dok su gosti u Zenicu došli s nadom da mogu ubilježiti prvi trijumf u sezoni. Čelik je sjajno otvorio utakmicu, te vrlo brzo došao do vodstva, koje je uglavnom bilo preko 10 poena razlike. Na kraju prvog perioda bilo je 28:12 za Čelik.

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali mnogo bolje posebno u odbrani, što se osjetilo i na rezultatu. Na kraju drugog perioda bilo je 46:35 za ekipu Čelika.

Nakon pauze igralo se poprilično izjednačeno. Domaći su održavali prednost i nisu dozvoljavali gostima da smanje vodstvo na pet-šest poena razlike. Na kraju trećeg perioda bilo je 64:56 za Čelik. U posljednjih 10 minuta gosti su pokušali da preokrenu rezultat, a na osam minuta do kraja utakmice stigli su na četiri poena zaostatka, ali nisu mogli ništa više od toga, iako je ponajbolji domaći igrač Muhamed Gak zbog pet ličnih grešaka napustio igru četiri minute prije kraja utakmice. Na kraju je bilo konačnih 86:71 (28:12, 18:23, 19:21, 21:15) za ekipu Čelika.

Vrijedi istaći da je Čelik večeras nastupio bez dvojice igrača Suljića i Kesera, koji su povrijeđeni, tako da večerašnja pobjeda dobiva na još većem značaju.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u domaćoj ekipi, Muhamed Gak je imao 19 poena i pet asistencija, Ernes Mešinović je imao 17 poena i šest skokova, Adi Bambur je ubacio 11 poena uz 13 skokova, dok je Armin Avdibegović ubilježio 16 poena i pet skokova. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Velić s 22 poena i četiri asistencije, te Bjelak sa 17 poena i devet skokova.

Čeliku je večerašnja pobjeda bila peta u sezoni i trenutno su u samom vrhu A1 lige za košarkaše.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi