Boston u zadnjoj četvrtini slomio otpor Dallasa, Orlando slavio nakon produžetka

NBA liga

Boston u zadnjoj četvrtini slomio otpor Dallasa, Orlando slavio nakon produžetka

E. Ganibegović

Košarkaši Orlando Magica su u svom Amway Centru stigli do teške pobjede nad Atlanta Hawksima rezultatom 110:106.

Nakon prve odigrane četvrtine izgledalo je kao da domaćini neće imati mnogo problema da dođu do slavlja, ali Hawksi u drugoj dionici pokazuju svoju drugu stranu i uspijevaju da se vrate u meč, pa se na odmor otišlo rezultatom 44:52 u korist gostiju.

Poslije odmora, Orlando nalazi način da svoj zaostatak spusti na pet poena razlike, dok se u posljednjih 12 minuta u potpunosti vraćaju u utakmicu i vode je u pordužetke. U dodatnih pet minuta domaćini igraju bolje i stužu do pobjede.

Evan Fournier je bio najefikasniji kod Orlanda s 27 poena, a za goste po navici najbolji je bio Dennis Schroder, koji je brojao do 26.

Boston Celtics je upisao svoju 21. pobjedu sezone, a sada su bili bolji od Dallas Mavericska s 97:90.

Utakmice nije počela najbolje za Irvinga i društvo, jer su poslije prvog poluvremena imali 10 poena zaostatka. Međutim drugi dio meča prošao je u znaku Bostona, koji se u 3/4 vraća u utakmici, dok u zadnjoj u potpunosti lome otpor svog protivnika i tako zasluženo upisuju novu pobjedu u sezoni.

Kyrie Irving je opet bio nezaustavljiv s 23 poena, dok je za Dallas Harrison Barnes pružio dobru partiju s 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi